De dementie van Jet en Harrie

boek_jet_en_harrie

Ontwerp binnenwerk en omslag

De dementie van Jet en Harrie beschrijft het proces dat zich afspeelt in het brein van mensen met dementie. Daarnaast biedt het boek praktische handvatten voor (mantel)zorgers om met dementerenden om te gaan.

Sfeer in Lisse

Ontwerp omslag en binnenwerk

Een beleidsnota, geschreven door Islant (atelier voor stedenbouw), in opdracht van de Gemeente Lisse.

Website Islant

Beleggingswijsheid

Beleggingswijsheid

Ontwerp omslag

En boekje over beleggen met lessen, tips en inzichten van ‘s werelds beste beleggers.

Uitgegeven door Hi-publishing.

De Huisman

Ontwerp dvd-verpakking

De Huisman, over ambacht, inzicht en authenticiteit, is een documentaire van Wendy van Wilgenburg.

Een windymiller productie

Iedere hond kan speuren

Ontwerp omslag en binnenwerk

Het eerste echte handboek voor praktijkspeuren.

Website auteur Henk Bouman

Paris-Brest

omslag PAris-Bres

Ontwerp omslag

Wildegeit ontwierp het omslag voor deze klassieke familieroman en nam ook de fotografie voor haar rekening.

Auteur: Tanguy Viel
Uitgever: De Arbeiderspers

Alleen heel anders

Ontwerp omslag en binnenwerk

Jeroen Hansen fotografeerde vrouwen en mannen die borstkanker kregen. Sober, tegen een zwarte achtergrond en enkel met daglicht. Bij de foto’s zijn verhalen afgedrukt waarin de geportretteerden vertellen over hun ervaringen met kanker. Heftige ingrediënten voor een fotoboek dus. Aan Wildegeit de opdracht om er een luchtig en positief boek van te maken. Want de vrouwen en mannen zijn bovenal strijdbaar en vol hoop.

Auteur: Jeroen Hansen
Uitgever: Klapwijk & Keijsers

Lizet Heijboer & Peter Asselbergs

Vanuit een ruim en licht atelier in Wormerveer werkt Wildegeit aan boeken, huisstijlen, websites, brochures en nog veel meer.

Lizet Heijboer en Peter Asselbergs studeerden Grafisch Ontwerpen aan de KABK in Den Haag én Neerlandistiek aan de UvA. Zij hebben een grote voorliefde voor taal, begrijpelijke teksten, doordachte concepten én doeltreffende vormgeving die de boodschap overbrengt.

Wildegeit is kritisch en vindt het prettig als hun klanten dat ook zijn. Samenwerken is goed overleggen en elkaar scherp houden. Om samen goede en mooie producten te maken.

wij(at)wildegeit.nl

Hip Groen

Ontwerp omslag en binnenwerk. Illustraties.

Bekende en minder bekende Nederlanders vertellen in interviews hoe zij bezig zijn met duurzaamheid. Groener wonen, groener werken, groener leven…
Wildegeit ontwierp het omslag, het binnenwerk én maakte de illustraties.

Auteur: Machteld Stilting
Uitgever: A.W. Bruna

Wildegeit maakt boeken

wildegeit boeken

Maak het!

Ontwerp omslag en binnenwerk

In Nederland bestaat een levendige ‘crafty scene’ van vrouwen die haken, breien, borduren, of anderszins creatief bezig zijn. Hun unieke, handgemaakte producten verkopen ze met veel succes op internet. Wildegeit ging de uitdaging aan om een boek vol interviews en foto’s übercreatief te laten ogen, maar tegelijkertijd de rust te bewaren tussen al die vrolijke ambachtelijke uitspattingen.

Auteur: Machteld Stilting
Uitgever: A.W. Bruna

Kokskolder

Boek Kokskolder

Ontwerp omslag en binnenwerk

Dit boekje bevat anekdotes en citaten uit het leven in en om professionele keukens, verrassend en soms onthutsend. De auteur had vooral een opvallend en kleurig omslag voor ogen. Wildegeit kreeg alle ruimte om dat vrij in te vullen.

Geschreven en uitgegeven door culinair journalist Jaap de Graaf.

ANDERS

Boek ANDERS

Ontwerp omslag

In Anders vind je allerlei creatieve en onverwachte ideeën om voorwerpen een tweede leven te geven. Met een paar ingrepen kun je iets wat je op het punt stond af te danken omtoveren in een verrassend designitem. Het boek is een vertaling van het Britse Re-make it.

Auteur: Henrietta Thompson
Uitgever: The House of Books

Komt dat Zaan!

Ontwerp omslag en binnenwerk

Met een scharreltocht langs de Zaan maakte Lizet haar nieuwe habitat, de Zaanstreek, eigen. En ze deed daarbij onverwachte ontdekkingen over haar eigen wortels in Wormerveer! Het verslag van deze tocht in boekvorm werd gedrukt in een oplage van 200 stuks. Er zijn nog enkele exemplaren te koop (€ 20,- inclusief verzendkosten). Stuur een mailtje naar Lizet als je geïnteresseerd bent.

Net even anders

Net even anders

Ontwerp binnenwerk en omslag

In Net even anders worden vragen beantwoord die spelen bij gezinnen die bestaan uit biologisch eigen kinderen en adoptiekinderen. Interviews met adoptieouders en deskundigen worden afgewisseld.

Auteurs: Machteld Stilting en Gerard Keijsers
Uitgever: Klapwijk & Keijsers

Het geroosterde speenvarken

Het geroosterde speenvarken

Ontwerp omslag en binnenwerk

Jos Hannen en Kees-Jan van Wees hebben een passie voor managementparabels. Ze kunnen er overwegingen mee illustreren, gedachten bepalen of beslissingen toelichten. Wildegeit ontwierp een handzaam en stevig boekje dat keer op keer ter hand genomen kan worden om uit te citeren. De illustratie op het omslag vangt inhoud van het boekje in één pictografisch beeld.

Auteurs: Jos Hannen en Kees-Jan van Wees.
Uitgever: Klapwijk & Keijsers

Boekontwerp

Wildegeit houdt van boeken en ontwerpt ze met liefde. Als grafisch ontwerpers én neerlandici lezen en begrijpen Lizet en Peter de teksten waar ze mee werken. Indien gewenst kan Wildegeit op redactioneel niveau meedenken en adviseren.

De boekomslagen van Wildegeit zijn vaak typografisch, soms illustratief. Wildegeit houdt van letters als tekens en gebruikt ze graag als beeld. De illustraties kenmerken zich door heldere kleuren en een zekere mate van abstractie. Dat is typisch Wildegeit.

Liefde per kilo

Liefde per kilo

Ontwerp omslag en binnenwerk

Liefde per kilo is een reis langs emoties en ervaringen van een te dikke vrouw, gebaseerd op gesprekken die de auteur voerde als therapeut. Achterin bevindt zich een spel in de vorm van vragenkaartjes die je los kunt knippen.

Auteur: Siny te Nijenhuis
Uitgever: Klapwijk & Keijsers

Business as unusual

Business as unusual

Ontwerp omslag

Dit boek is voor iedereen met het idee dat er in de dagelijkse werkpraktijk wel degelijk ruimte is voor passie, talent en eigen ideeën, voor vernieuwing en verandering. Wildegeit werd gevraagd een puur typografisch omslag te maken. Met plezier!

Auteur: Percy Dens
Uitgever: A.W. Bruna

Vrouwelijk leiderschap

Vrouwelijk leiderschap

Ontwerp omslag

Hoe doen de vrouwen die carrière maken en hoge leidinggevende posities bekleden dat toch? In dit boek komen talloze vrouwen aan het woord over hun succesfactoren. Aan Wildegeit de opdracht om een omslag te ontwerpen dat ambitieuze vrouwen aanspreekt. Zakelijk en vrouwelijk.

Auteurs: Joanna Barsh en Susie Cranston.
Uitgever: A.W. Bruna

Gek van eten

boek Gek van eten

Ontwerp omslag en binnenwerk

In Gek van eten vertelt Sofie Rozendaal onverbloemd wat een eetprobleem met je doet. Twaalf mensen met een fysiek of mentaal eetprobleem lieten Sofie het achterste van hun tong zien. In het boek staan naast interviews ook dagboekfragmenten van Sofie, waarin ze over haar eigen eetprobleem vertelt.

Auteur: Sofie Rozendaal
Uitgever: Klapwijk & Keijsers